Herkesin bildiği gibi donut yağda kızartılır. Ancak bugün farklı bir pişirme şekli deneyip donutlarımızı fırında pişireceğiz.
Ortada bir delik ve maya hamurundan yapılmış küçük, yuvarlak lokma olarak özetleyebiliriz. 🍩
Maya ve bekleme süresi olmadan yapıyoruz ve nasıl daha hızlı hazırlayabileceğinizi göstereceğiz.
Donut olmazsa olmazları kabarık ve lezzetli olmasıdır. Hamurun hazırlanması çok kolay ve kısa sürede yapılabilir.
Şimdiden iyi eğlenceler.

Malzemeler
- 40g yağ
- 110g süt
- 130g un
- 60g şeker
- 1 yumurta
- ½ kabartma tozu
- ¼ çay kaşığı karbonat
- 100g damla çikolata yada tercihen kuvertür çikolata
- 2 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
- Şeker dekoru, isteğe bağlı
Hamur
Süsleme
Hazırlanışı
Fırını 200°C derecede üst/alt ısıda önceden ısıtın.
Yağ, süt, şeker ve yumurtaları karıştırma kabında 1 dk./hız 4'de karıştırın.
Karıştırma kabına un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin, 2 dk./hamur yoğurma ayarında karıştırın.
Hamuru bir pasta torbasına koyup önceden yağlanmış bir donut tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dakika pişirin ve ızgara teli üzerinde tamamen soğumaya bırakın.
Damla çikolata/kuvertür çikolatayı hindistan cevizi yağı ile birlikte benmari usulu eritin (veya üreticinin talimatlarına göre). Soğumuş donutları eritilmiş çikolatanın içine batırıp istediğiniz şekilde süsleyin.