Antep fıstıklı mini tartlets

Yazan: Bartuğ
19 görüntüleme

Antep fıstığı çok lezzetli değil mi? İşte Türk mutfağından lezzetli bir tarif.

Kavrulmuş ve tuzsuz Antep fıstığı büyük bir paket halinde aldık. Bununla başa çıkmanın zamanı gelmişti.

Tadı lezzetli ve içi yumuşak, dışı hafif çıtır. Mini tartletler yerine tabii ki diğer şekilleri de deneyebilirsiniz, örneğin doldurulmuş kurabiyeler veya mini kruvasanlar.

Bu tarifte dolgunun iki çeşidi vardır: Antep fıstığı veya badem. Her iki dolguyu da yapmak istiyorsanız, dolgu tarifini ikiye bölüp Antep fıstığı ve bademleri bir kez kullanın.

Pişirmeyi seveceğinizi ve yemeğinizin tadını çıkaracağınızı umuyoruz.

Antep fıstıklı mini tartlets

Porsiyon: 60 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 7.623 kalori 325gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 2 oy verildi )

Malzemeler

    Hamur

  • 150gr şeker
  • 200gr tereyağı, parçalara ayrılmış, soğuk
  • 150gr yoğurt (1,5% yağ veya 3,5%)
  • 1 yumurta akı
  • 500gr un
  • 10gr kabartma tozu
  • Antep fıstığı dolgusu

  • 200gr antep fıstığı, tuzsuz ve kavrulmamış (veya badem)
  • 200gr şeker
  • 2 yumurta akı
  • Ayrıca

  • Mini tartelets şekli

Hazırlanışı

Antep fıstığı dolgusu

Şekeri karıştırma kabına koyun, 5 sn./hız 10'da pudra şekerine işleyin ve aktarın. Antep fıstığını karıştırma kabına koyun ve 4 sn./hız 10'da öğütün.

Karıştırma kabına yumurta akı şekeri koyun ve öğütülmüş antep fıstığı ile 15 sn./hız 3 karıştırın ve aktarın. Buzdolabında saklayın.

Karıştırma kabını durulayın ve iyice kurulayın.

Hamur

Şekeri karıştırma kabına koyun, pudra şekeri için 10 sn./hız 10'da işlem yapın.

Tereyağını ekleyin, parçalara ayırın, köpürene kadar 30 sn./hız 4 çırpın.

Yoğurt, yumurta akı, un ve kabartma tozunu karıştırma kabına koyun, 30 sn./hız 5 hamur oluşturana kadar çalıştırın.

Hazırlanışı

Fırını önceden 180°C üst/alt ısıya ısıtın.

Hamuru unlu bir yüzeye koyun. Ceviz büyüklüğündeki parçaları toplar halinde şekillendirin ve tartlet formunun oyuklarına dağıtın. Kokteyl harcının (veya mini hamur şekillendiricinin) arkası yardımıyla, hamur biraz yukarı çıkacak ve bir hamur oyuğu oluşacak şekilde kalıptaki hamuru ezin. Şimdi fıstık dolgusunun bir kısmını ıslatılmış parmaklarla çıkarın, hamur çukurlarına dökün ve parmaklarınızla biraz yayın. Kalan oyuklarla aynı şekilde devam edin.

Mini tarteletleri orta rafta yaklaşık 15-20 dakika pişirin ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın, servis edin veya hava geçirmez bir kapta saklayın.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.