Çıtır M&M’S® cookies

Yazan: Bartuğ
60 görüntüler

Gevrek ve içi yumuşak – Bu cookielerinin  özel olan: fıstık ezmesi! Çok lezzetli.

Elbette bu cookieler çok tatlı ve sert ama arada kendinizi suçlu hissetmeden ödüllendirmelisiniz. Ancak burada şu geçerlidir: dikkat, bağımlılık riski – kendi deneyimlerimizden konuşuyoruz. Onları çok sık pişirirseniz, bu sizin hatanızdır.

Alternatif bir çözüm, onlari hediye etmek olacaktır! Bununla kesinlikle genç ve yaşlılara lezzetli bir muamele yapacaksınız.

İşte hızlı tarif:

Çıtır M&M'S® cookies

Porsiyon: 15 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 5.282 kalori 154gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 150gr şeker
  • 20gr şeker pancarı şurubu
  • 100gr fıstık ezmesi (%100 fıstık) veya 100gr margarin
  • 50gr un
  • 1 yumurta, büyük boy
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 100gr M&M'S® ör. fıstıklı veya şeker kaplı çikolata şekerlemesi

Hazırlanışı

M&M'S®'leri karıştırma kabına dökün, 1 sn./hız 6'da kıyın ve aktarın. Karıştırma kabının durulanması gerekmez.

Karıştırma kabına şeker ve şeker pancarı şerbetini koyup 30 sn./hız 4'de karıştırın. Karıştırma kabında hala topaklar varsa bu işlemi tekrarlayın.

Un, karbonat, tuz ve tarçını bir kapta karıştırın ve karıştırma kabına ekleyin.

Karıştırma kabına yumurta ve fıstık ezmesini ekleyin, spatula ile 30 sn./hız 6'da karıştırın.

Karıştırma kabının içindekileri ezilmiş M&M'S® kabına dökün ve elinizle kısaca karıştırın veya yoğurun.

Fırını önceden 180°C üst/alt ısıya ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Hamurdan elinizle küçük parçalar koparıp top haline getirin, fırın tepsisine dizin ve bastırın.

Fırının ortasında yaklaşık 15 dakika pişirin ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

* Markalaşma nedeniyle ücretsiz reklam

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.