Brownie’nin ıslak ve yumuşak dokusuna bayılıyor, çikolata aromasını yoğun buluyorsan seni blondie ile tanıştıralım.
Sevdiğimiz ıslak dokuya macadamia ve her ısırıkta tadını aldığımız beyaz çikolata parçaları eşlik ediyor bu tarifte.

Malzemeler
- 150g tereyağı
- 195g esmer şeker
- 5g vanilya şekeri, ev yapımı
- 1 yumurta
- 200g un
- ½ paket kabartma tozu
- 20g süt
- 1 tutam tuz
- 100-150g beyaz çikolata
- 50g macadamia fıstığı çekirdekleri
- 50g çilek
hamur
tepesi
Hazırlanışı
Fırını 200°C üst/alt ısıya kadar önceden ısıtın.
Tereyağını parçalara ayırın, 6 dk./80°C/hız 1 karıştırma kabında eritin ve 65°C'ye soğumaya bırakın. Bu süre boyunca tarifle devam edin.
Çilekleri küçük parçalar halinde kesin. Macadamia fındık çekirdeklerini bir bıçakla doğrayın ve beyaz çikolatayı doğrayın.
Kahverengi şekeri, vanilya şekerini ve yumurtayı karıştırma kabına koyun, 4 sn./hız 4 karıştırın.
Kalan malzemeleri (macadamia fıstığı çekirdekleri ve çilekleri hariç) karıştırma kabına ekleyin, 10 sn./hız 5 karıştırın.
Hamuru yağlanmış bir kek kalıbına yayın. Çilekleri yayın ve üzerlerine macadamia fıstığı çekirdekleri serpin.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ve ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.