Kavuzlu buğday çavdar gevrek ekmek

Yazan: Bartuğ
249 görüntüleme

Bu gün sizlerle lezzetli olduğu kadar sağlıkli bir ekmek tarifi paylaşacağIm.

Annemden 2 kg yakın kabak çekirdeği aldım onlarla ne yapabilirim derken aklıma ilk gelen sizlerle paylaşacağim bu ekmek tarifi geldi.

Evde yapilan ve içinde neler olduğunu bildiğin bir ekmeği yemek insana iştah açar. Bu ekmek maya ile yapılır ve gevrek olur  tazeliğini bir iki gün sonrada korur. Hadi şimdi tarife geçelim.

Kavuzlu buğday çavdar gevrek ekmek

Bartuğ Bu gün sizlerle lezzetli olduğu kadar sağlıkli bir ekmek tarifi paylaşacağIm. Annemden 2 kg yakın kabak çekirdeği aldım onlarla ne yapabilirim derken… Ekmekler Kavuzlu buğday çavdar gevrek ekmek Turkish Tarifi yazdır
Porsiyon: 1 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 2.010 kalori 50 g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 10g yaş maya
  • 10g bal
  • 250g su
  • 1½ çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pişirme maltı, ev yapımı yada satın alınmış
  • 330g kavuzlu buğday unu (Tip 1050)
  • 70g çavdar unu (Tip 1150)
  • 20g keten tohumu
  • 80g kabak çekirdeği

Hazırlanışı

Önce suyu, mayayı ve balı karıştırma kabında tartarak 3 dk./37°C/hız 2 ısıtın.

Diğer malzemeleri karıştırma kabına ekleyin, 3 dk./hamur yoğurma ayarı.

Hamuru karıştırma kabından çıkarın ve bir kapta 1 saat bekletin.

Dinlenme süresinden sonra, hamuru bir ekmeğe katlayın ve kapaklı yağlanmış bir forma koyun.

Formayi soğuk fırına koyun  230°C üst/alt ısıda 1 saat pişirin - gerekirse 5 dakika kapaksız.

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla