Bu gün sizlerle lezzetli olduğu kadar sağlıkli bir ekmek tarifi paylaşacağIm.
Annemden 2 kg yakın kabak çekirdeği aldım onlarla ne yapabilirim derken aklıma ilk gelen sizlerle paylaşacağim bu ekmek tarifi geldi.
Evde yapilan ve içinde neler olduğunu bildiğin bir ekmeği yemek insana iştah açar. Bu ekmek maya ile yapılır ve gevrek olur tazeliğini bir iki gün sonrada korur. Hadi şimdi tarife geçelim.

Malzemeler
- 10g yaş maya
- 10g bal
- 250g su
- 1½ çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pişirme maltı, ev yapımı yada satın alınmış
- 330g kavuzlu buğday unu (Tip 1050)
- 70g çavdar unu (Tip 1150)
- 20g keten tohumu
- 80g kabak çekirdeği
Hazırlanışı
Önce suyu, mayayı ve balı karıştırma kabında tartarak 3 dk./37°C/hız 2 ısıtın.
Diğer malzemeleri karıştırma kabına ekleyin, 3 dk./hamur yoğurma ayarı.
Hamuru karıştırma kabından çıkarın ve bir kapta 1 saat bekletin.
Dinlenme süresinden sonra, hamuru bir ekmeğe katlayın ve kapaklı yağlanmış bir forma koyun.
Formayi soğuk fırına koyun 230°C üst/alt ısıda 1 saat pişirin - gerekirse 5 dakika kapaksız.