Fındık kremali kruvasanlar

Yazan: Bartuğ
252 görüntüleme

Çikolatalı kruvasanların tadını hepimiz biliriz (bilmeyenlerde benim tarifimle kolayca yapablirler). Sizlere şunu söyleyimki tarifini vereceğim Findik kremalı kruvasan. Çikolatalı kruvasandan bir rakip diyebilirim.

Çocukken hafta sonu olmasını hep isterdim. Babam hafta sonları hep pastaneden kruvasan alırdı. Bende çok mutlu olur afiyetle yerdim.

Bazı zamanlar satılır kalmazdı bu benim için büyük bir hayal kırıklığı olurdu.

Bu sebepten sizlerin çocuklarininda hayal kırıklığına uğramaması için. Sizlere bugün Fındık-nugat kruvasanları kendiniz nasıl yaparsınız tarifini vereceğim – hem çok kolay olduğu kadarda lezzetli bir tarif.

Findik kremali kruvasanlar

Bartuğ Çikolatalı kruvasanların tadını hepimiz biliriz (bilmeyenlerde benim tarifimle kolayca yapablirler). Sizlere şunu söyleyimki tarifini vereceğim Findik kremalı kruvasan. Çikolatalı kruvasandan bir rakip… Kekler Fındık kremali kruvasanlar Turkish Tarifi yazdır
Porsiyon: 12 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 2.465 kalori 108 g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 50g şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya şekeri, ev yapımı
  • 125g quark
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı yağ
  • 5 yemek kaşığı süt ve biraz daha
  • 200g un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Fındık nuga, sıkı kesim

Hazırlanışı

Karıştırma kabına şeker, vanilya şekeri, tuz, quark, yağ ve süt koyun ve 2 dk./hız 3 karıştırın.

Un ve kabartma tozunu karıştırın ve karıştırma kabına ekleyin 3 dakika/hamur yoğurma ayarı yapılır.

Bu arada, kesilmeye dayanıklı somun nugat kütlesini uzunlamasına dilimler halinde kesin ve bir kenara koyun.

Fırını 200°C üst/alt ısıya kadar önceden ısıtın.

Hamuru bir dikdörtgen şekline getirin, ortasından hamuru ikiye ayırın ayırmış oldugunuz hamuru zik zak keserek üçgenler kesin.

Geniş tarafa somun-nugat kütlesinden bir parça koyun hamuru yuvarlayın. Kruvasanları fırın tepsisine koyun üstüne fırça ile süt sürün.

Altın kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika önceden ısıtılmış bir fırında pişirin.

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla