Tahıllı ekmek

Yazan: Bartuğ
161 görüntüleme

İçi yumuşak ve dışı çıtır harika bir ekmek tarifimiz var sizler için. Bu ekmek tarifi hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Tahıllı ekmeğin hazırlanması çok kolay ve pratik. Biz bu ekmeği seviyoruz ve oldukça sık pişiriyoruz. Dikdörtgen kek kalıbını öneriyoruz.

Hadi bakalım, tarife geçelim.

Tahıllı ekmek

Bartuğ İçi yumuşak ve dışı çıtır harika bir ekmek tarifimiz var sizler için. Bu ekmek tarifi hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tahıllı ekmeğin hazırlanması… Ekmekler Tahıllı ekmek Turkish Tarifi yazdır
Porsiyon: 1 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 2.653 kalori 69g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 2 oy verildi )

Malzemeler

  • 500g speltlenmiş tahıl veya bütün speltlenmiş un
  • 500g su
  • 10g yaş maya
  • 5g bal
  • 70g kabak çekirdeği
  • 20g keten tohumu, ezilmiş
  • 10g susam
  • 20g ayçiçek çekirdeği
  • 20g yulaf
  • 10g chia tohumları
  • 10g balzamik sirke
  • 2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Karıştırma kabına 250g speltlenmiş tahılları ekleyin, öğütün ve 1 dk./hız 10'da süzün. Bu işlemi tekrarlayın. Tahıllı un karışımı un kullanıyorsanız, bu adımı atlayabilirsiniz.

Karıştırma kabında su, maya ve balı tartıp , 2 dk./37°C/hız 2'de ısıtın.

Geri kalan malzemeleri, kepekli un, balzamik sirke ve tuzu karıştırma kabına koyun ve 3 dk./hamur yoğurma ayarında yoğurun. Hamur nispeten yumuşak ve yapışkandır.

Hamuru daha önceden yağlanmış bir dikdörtgen kek kalıbına dökün ve 200°C derecede üst/alt ısıda yaklaşık 60 dakika önceden ısıtılmamış bir fırında pişirin.

İlk kesmeden önce bitmiş ekmeğin bir tel ızgara üzerinde tamamen soğumasını bekleyin.

Notlar

Tohumlar tada göre değiştirilebilir.

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla