Etraftaki fırında hamur rulolarımız var. Bunlar özellikle Pazar günleri büyük talep görüyor ve hızla tükeniyor. Bunu kendin yapmanın zamanı gelmişti.
Buğday unlu küçük ekmekler birkaç dakika içinde hazırlanır ve pişirmek için bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi sabah bunlar basitçe kesilir veya şekillendirilir ve fırına yerleştirilir. Bu lezzetli rulolar 20 dakika’da pişirilir.
Afiyet olsun.

Malzemeler
- 340gr su
- 10gr yaş maya
- 400gr buğday unu (tip 630)
- 100gr çavdar unu (tip 1150)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pişirme maltı, isteğe bağlı
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun, 3 dk./hamur yoğurma ayarı yoğurun.
Hamuru büyük bir kaseye (kapaklı) aktarın ve buzdolabında 12 saat kabarmaya bırakın (örn. bir gece).
Ertesi gün, fırını 250°C üst/alt ısıya kadar önceden ısıtın ve bir fırın tepsisine fırın kağıdı koyun.
Hamur buzdolabından unlu bir çalışma yüzeyine kayarak spatula yardımıyla rulo haline getirilip 8-10 adet hamur kesilerek fırın tepsisine yerleştirilir. Ruloları fırının ortasında 250°C'de 20 dakika pişirin, tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın ve servis yapın.