Benim gibi kahvaltıda ekmek olmasa olmaz, ama sonra of keşke yemeseydim diyorsanız bu küçük ekmekler bir alternatif olabilir.
Küçük ekmekler hızlı hazırlanır ve lezzetlidir. Ek olarak, protein bakımından yüksek ve karbonhidrat bakımından düşüktür – low carb için mükemmel.
Tarife gelelim.

Malzemeler
- 2 yemek kaşığı soya gevreği
- 3 yumurta
- 250g az yağlı quark
- 2 yemek kaşığı ay çekirdeği, kabuksuz
- 2 yemek kaşığı ezilmiş keten tohumu
- 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği
- 15g pisilyum kabuğu
- 55g kavuzlu buğday veya yulaf kepeği
- 1 paket kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- Ay çekirdeği, kabuksuz
Hamur
Serpmek için
Hazırlanışı
Fırını önceden 220°C üst/alt ısıya ısıtın.
Soya gevreği karıştırma kabına koyun ve 20 sn./hız 10 toz haline getirin.
Kalan malzemeleri karıştırma kabına ekleyin, 1 dk./sola dönüş/hız 4 karıştırın, aktarın ve 15 dakika bekletin.
Hamuru eşit büyüklükte 8 küçük ekmekler haline getirin, ay çekirdekleri üzerine serpin ve bir fırın tepsisine koyun. Küçük ekmekleri ortasından hafifçe kesin ve fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Pinterest, Facebook ve Instagram‘da var.
Bu tarifi denediyseniz, lütfen fotoğraflarını şu etiketle etiketleyin @bbmixnet