Kabak çekirdeği ve köri ile zerdeçal bir arada – mükemmel. İşte yeni bir baget tarifi.
Bir bahçe partisinde yemek için lezzetli bagetler vardı. Et ve harika yan yemeklerin yanı sıra, kabak çekirdeği ve köri ile bu küçük kesilmiş bagetler vardı. Gerçekten çok sevdim ve hemen onları taklit etmek zorunda kaldım. Sonuç kesinlikle harika.
Umarım siz de benim kadar beğenirsiniz.

Malzemeler
- 10gr yaş maya
- 340gr su
- 1½ yemek kaşığı köri tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı pişirme maltı
- 2 çay kaşığı tuz
- 400gr un
- 100gr çavdar unu (tip 1150)
- 50-75gr kabak çekirdekleri
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun, 2 dak./hamur ayarı yoğurun.
Hamuru büyük bir kaba (kapaklı) aktarın ve buzdolabında 12 saat (örneğin bir gece) mayalanmaya bırakın.
Ertesi gün fırını 250°C üst/alt ısıda ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Hamuru buzdolabından un serpilmiş tezgaha alıp spatula yardımıyla rulo şekli verin, 3 parça hamur kesip baget şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş baget tepsisine dizin. Bagetleri orta raftaki fırında 250°C'de yaklaşık 20 dakika pişirin, tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın ve servis yapın.