Fransız klasik bagetini kendiniz yapmak çok kolay.
Dışı güzel, içi havadar ve yumuşak. Bu tarifte size üç çeşit göstereceğiz: bir çok klasik, kurutulmuş domates ve parmesan ile ve soğanlı baget.
Küçük bir ipucu:
Ayrıca bagetleri pişirmeyi bitirebilir, dondurabilir ve gerekirse fırında pişirebilirsiniz.

Malzemeler
- 430g su
- 15g yaş maya
- 750g un
- 2 çay kaşığı tuz
- 7 kurutulmuş domates, yağda ıslatılmış, süzülmüş
- 15g parmesan
- 1-2 küçük soğan, soyulmuş ve ikiye bölünmüş
Hamur
Çeşit: Parmesanlı kurutulmuş domates
Çeşit: Soğan baget
Hazırlanışı
Çeşit: Parmesanlı kurutulmuş domates
Parmesanı karıştırma kabına koyun, 10 sn./hız 10 hız doğrayın, aktarın ve kenara koyun.
Güneşte kurutulmuş domatesleri bir karıştırma kabında 10 sn./hız 5 doğrayın, sonra aktarın ve kenara koyun.
Çeşit: Soğan baget
Soğanı karıştırma kabına koyun ve 5 sn./hız 5 doğrayın, aktarın ve bir kenara koyun.
Hamur
Suyu ve mayayı bir karıştırma kabında 2 dk./37°C/hız 2 ısıtın.
Un ve tuzu ilave edin, 3 dk./hamur ayarında yoğurun.
Hamuru iki katına çıkana kadar dinlendirin.
Dinlenme süresinden sonra, hamuru aynı büyüklükte üç top haline getirin ve artık yapışmaması için unla biraz işleyin.
İlk hamuru baget şeklinde şekillendirip bir baget fırın tepsisine koyun.
İkinci hamuru kurutulmuş domateslerle yoğurun ve baget şeklinde şekillendirip baget fırın tepsisine koyun.
Son hamuru soğanla yoğurun, baget şeklinde şekillendirin ve ayrıca baget fırın tepsisine yerleştirin.
Bageti keskin bir bıçakla keselim ve üzerine su serpin. Parmesanı baget üzerine kurutulmuş domates serpin, bagetleri bir bezle örtün ve yaklaşık 15-20 dk. dinlendirin.
Bu süre zarfında fırını 250°C üst/alt ısıya kadar ısıtın.
Dinlenme süresinden sonra baget fırın tepsisini fırına koyun ve orta rafta yaklaşık 20 dk. pişirin. Fırının altına ateşe dayanıklı bir kase su koyun.
Pişirme süresinden sonra bagetleri fırında soğumaya bırakın. Kapıyı hafifçe açın.
[social-media]