Kaşarlı Patatesli Pide

Yazan: Bartuğ
56 görüntüler

Pideyi herkes bilir. Bizden çok lezzetli bir alternatif.

İnternetteki pide tariflerinin çoğu ıspanaklı ve beyaz peynirli veya kıymalı.

Küçük bir çocukken düzenli olarak İstanbul’da bir alışveriş merkezine giderdik ve ben hep bu patatesli peynirli pideyi sipariş verirdim. Hala çok seviyorum.
Maalesef koronadan dolayı pek seyahat edemiyoruz ve tadını çok özledim. Sıra bu lezzetli pideyi pişirmeye gelmişti.

Şimdi basit tarifimize geliyoruz. Afiyet olsun.

Kaşarlı Patatesli Pide

Porsiyon: 6 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 2818 kalori 95gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

    Hamur

  • 10gr maya
  • 1 tutam şeker
  • 125gr süt
  • 125gr su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı, yumuşak
  • 410gr un
  • 1½ çay kaşığı tuz
  • Dolgu için

  • 400gr patates, soyulmuş ve küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 500gr su
  • 175gr Kaşar peyniri
  • Sürmek için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • Susam, isteğe bağlı
  • Çörek otu, isteğe bağlı

Hazırlanışı

Hamur

Su, süt, şeker ve mayayı bir karıştırma kabında 2 dak./37°C/hız 2 ısıtın.

Yumuşak tereyağı, un ve tuzu ekleyin, 2 dak./hamur ayarı'nda yoğurun.

Bitmiş hamuru bir kaseye aktarın ve yaklaşık 1 saat üzeri kapalı olarak mayalanmaya bırakın. Karıştırma kabını durulayın.

Dolum hazırlığı

Soyulmuş ve küçültülmüş patatesleri alt Varoma® parçasına dağıtın ve karıştırma kabını suyla doldurun. Patatesleri 30 dak./Varoma®/hız 1'de pişirin.

Patatesleri soğumaya bırakın.

Karıştırma kabından kalan suyu alın ve peyniri karıştırma kabında 10 sn./hız 5'de doğrayın ve aktarın.

Pide

Fırını yaklaşık 220 °C üst/alt ısıda önceden ısıtın.

Dinlenme süresinden sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün ve hamur parçalarına şekil verin. Ortası uzun ve geniş olan hamur parçalarını yassı bir kek şeklinde açın, yağlı kağıt serili fırın tepsisine (her fırın tepsisine en fazla 3 adet) koyun ve üzerine patatesleri yerleştirin. Üzerine peyniri serpin. Bir kenarı serbest bırakın. Kenarı içe doğru katlayın ve bir hamur teknesi oluşturmak için uçları birbirine iyice bastırın.

Küçük bir kapta yumurta sarılarını 1 yemek kaşığı su ile çırpın ve hamur teknelerini fırçalayın. Damak zevkinize göre biraz susam ve çörek otu serpin.

Hamur teknelerini fırında yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı olana kadar pişirin ve servis yapın.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.