Pişi (Lokma)

Yazan: Bartuğ
520 görüntüler

Pişi (Lokma) türk mutfağının bir parçasıdır ve özellikle kahvaltı sofrasında. Onları denemek ister misin?

Pişi (Lokma), doldurulmamış, ancak derin kızartmadan sonra istenildiği gibi doldurulabilen türk lokması dir – ayrıca tatlı sürülerek veya reçellerle harikadır.

Ailemizde Lokma bsadece özel pazar günleri kahvaltıda bulunur.
Elbette bir türk çayı eksik olmamalı.

Pişi (Lokma)

Porsiyon: 3-4 kişi Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 1.901 kalori 13g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

    Hamur

  • 15g yaş maya
  • 120g su
  • 250g yoğurt,% 1.5 veya% 3.5 yağ
  • 1 yumurta
  • ½ paket kabartma tozu
  • 500g un ve çalışmak için biraz daha fazlası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ayrıca

  • ½ şişe yağ, muhtemelen biraz daha
  • 2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Hamur

Suyu, mayayı ve yoğurdu bir karıştırma kabında 2 dk./37°C/hız 2 ısıtın.

Kalan malzemeleri ekleyin, her hamur ayarında 2 dakika yoğurun. Bitmiş hamuru aktarın ve 30 dakika dinlendirin.

Dinlenme süresinden sonra hamuru çok ince olmayan (1 cm kalınlığında) unlu bir çalışma yüzeyinde oklava ile açın. Şimdi yatay ve dikey olarak eşit şekilde kesin, böylece küçük kareler elde edersiniz. Bir bezle örtün ve 30 dakika daha dinlendirin.

Bu arada yağı bir tencerede tuz ile ısıtın. Sıcakken, küçük kare hamur parçalarını her iki tarafta yavaş yavaş kızartın ve mutfak kağıdı ile kaplı bir kaseye koyun - dilediğiniz gibi doldurun ve tadını çıkarın.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

PinterestFacebook ve Instagram‘da var.
Bu tarifi denediyseniz, lütfen fotoğraflarını şu etiketle etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.