Pırasalı patatesli poğaça

Yazan: Bartuğ
359 görüntüleme

Fırından taze çıkmış poğaça kokusunu kim sevmez?! Türk mutfağın en başında gelen bir tarifimiz var sırada – pırasalı ve patatesli poğaça.

Her sofraya yakışan ve lezzetli bir tarif.

Şimdiden afiyet olsun.

Pırasalı patatesli poğaça

Bartuğ Fırından taze çıkmış poğaça kokusunu kim sevmez?! Türk mutfağın en başında gelen bir tarifimiz var sırada – pırasalı ve patatesli poğaça. Her… Atıştırmalıklar Pırasalı patatesli poğaça Turkish Tarifi yazdır
Porsiyon: 15 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 3.134 kalori 98 g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

    Hamur

  • 120g yoğurt
  • 130g su
  • 15g şeker
  • 10g yaş maya
  • 80g ayçiçek yağı
  • 1 yumurta
  • ¾ çay kaşığı tuz
  • 550g un (Tip 405)
  • Patates ve pırasa

  • 500g su
  • 250g patates, soyulmuş ve doğranmış
  • 150g pırasa, dilimlenmiş
  • 10g zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • ¼ çay kaşığı biber
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı biber, sıcak (isteğe bağlı)
  • biraz rendelenmiş hindistan cevizi
  • biraz susam
  • biraz çörek otu

Hazırlanışı

Hamur

Karıştırma kabına yoğurt, maya, şeker ve 130g su tartın, 2 dk./37°C/hız 2'de ısıtın.

Yumurtayı ayırın, yumurta sarısını bir kenara koyun. Yumurta akını, 80g ayçiçek yağı veya kolza tohumu yağı, un ve ¾ çay kaşığı tuzunu karıştırma kabına ekleyin, 2 dk./hamur yoğurma ayarında yoğurun.

Hamuru aktarın, örtün ve 1 saat dinlendirin. Karıştırma kabını durulayın ve tarife devam edin.

Patates ve pırasa

Karıştırma kabına 500g su ekleyin, pişirme parçasını takın. Soyulmuş ve ince doğranmış patatesleri tartın, 20 dk./Varoma®/hız 1 (kase kapağını karıştırmadan) pişirin ve aktarın.

Sarımsak karanfilini 3 sn./hız 5 için karıştırma kabına doğrayın - spatula ile aşağı doğru itin.

Karıştırma kabına pırasa ve zeytinyağı ekleyin, 3 dk./Varoma®/hız 1 (karıştırma kabı kapağı olmadan) için ısıtın.

Patates, salça, biber, çay kaşığı tuz, biraz rendelenmiş hindistan cevizi ve biber ekleyin, 10 sn./hız 4 için karıştırın.

Poğaça

Dinlenme süresinden sonra, hamuru eşit boyutta 15 parçaya bölün ve beze haline getirin, 15 dakika dinlenmeye bırakın.

Fırını 190°C üst/alt ısıya kadar önceden ısıtın.

Bezeleri oklava ile açın. Dolgunun yaklaşık 1-2 çay kaşığı ortasının altına küçük bir parça ekleyin ve hamurun alt yarısını dolgu üzerine katlayın ve hafifçe bastırın. Bir bıçakla ortadan biraz yukarıda üç uzun çizgi kesin. Hamur şimdi aşağıdan yuvarlanır, iki köşeye birleştirilir, sıkıca bastırılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.

Yumurta sarısını çırpın. Yumurta sarısını poğaça üzerine fırın tepsisine yayın ve dilediğiniz gibi susam ve çörek otu serpin. Altın kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika önceden ısıtılmış bir fırında pişirin.

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla