Ev yapımı panini için ideal olan kabarık ekmek.
Kontak ızgarası aldığımız için, mozzarella, domates, roka ve pesto ile doldurulmuş ev yapımı bir panini ekmeği zamanı gelmişti. Çok lezzetliydi.
Bu arada, bu tarif aynı zamanda önceden dondurmak için de idealdir. Pişirdikten sonra soğumasını bekleyin, kesin ve dondurucuya koyun. Gerekirse çıkarın, doldurun ve afiyet olsun dileriz.

Malzemeler
- 15gr yaş maya
- 320gr su
- 500gr buğday un (tip 630) veya un (tip 550) ve biraz daha fazlası
- 2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Mayayı ve suyu karıştırma kabına koyun, 2 dk./37°C/hız 2 ısıtın.
Kalan iki malzemeyi ekleyin ve 2 dk./hamur ayarı ile hamuru yoğurun ve aktarın.
Şimdi bitmiş hamurun sıcak bir yerde kapaklı bir kapta dinlenmeye izin verin.
Fırını önceden 200°C üst/alt ateşte ısıtın, iki fırın tepsisine fırın kağıdı ve hafifçe un koyun.
Hamuru unlu bir çalışma yüzeyine koyun ve aynı büyüklükte 8 hamur parçasını kesin. Hamur parçalarını ellerinizle bastırın, fırın tepsisine yerleştirin ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin.