Balon ekmeği/panini ekmeği

Yazan: Bartuğ
92 görüntüler

Ev yapımı panini için ideal olan kabarık ekmek.

Kontak ızgarası aldığımız için, mozzarella, domates, roka ve pesto ile doldurulmuş ev yapımı bir panini ekmeği zamanı gelmişti. Çok lezzetliydi.

Bu arada, bu tarif aynı zamanda önceden dondurmak için de idealdir. Pişirdikten sonra soğumasını bekleyin, kesin ve dondurucuya koyun. Gerekirse çıkarın, doldurun ve afiyet olsun dileriz.

Balon ekmeği/panini ekmeği

Porsiyon: 8 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 1687 kalori 7gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 15gr yaş maya
  • 320gr su
  • 500gr buğday un (tip 630) veya un (tip 550) ve biraz daha fazlası
  • 2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Mayayı ve suyu karıştırma kabına koyun, 2 dk./37°C/hız 2 ısıtın.

Kalan iki malzemeyi ekleyin ve 2 dk./hamur ayarı ile hamuru yoğurun ve aktarın.

Şimdi bitmiş hamurun sıcak bir yerde kapaklı bir kapta dinlenmeye izin verin.

Fırını önceden 200°C üst/alt ateşte ısıtın, iki fırın tepsisine fırın kağıdı ve hafifçe un koyun.

Hamuru unlu bir çalışma yüzeyine koyun ve aynı büyüklükte 8 hamur parçasını kesin. Hamur parçalarını ellerinizle bastırın, fırın tepsisine yerleştirin ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.