Endüstriyel şekersiz, ancak doğal içerikli kurabiyeler: vicdan azabı duymadan yemek.
Tabii ki, burada da atıştırmalık abartılmamalıdır. Bu tarifle şunu söylemek gerekir: Dikkat edin, bağımlılık riski! Ama şaka bir yana: Tadı harikadır ve sizi doyururlar – tatlılar için canınız çekiyorsa, arada atıştırmak için onları idealdir.
Pişirirken iyi eğlenceler dileriz.

Malzemeler
- 50gr fındık, tüm
- 100gr çikolata damlaları, şekersiz (örn. Ksilitol ile)
- 80gr yulaf gevreği, ekstra yumuşak
- 1 yumurta
- 130gr tereyağı, parçalar halinde
- 170gr hurma şekeri / tatlılık
- 130gr un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
Hazırlanışı
Fırını önceden 180°C üst/alt ısıya ısıtın. İki fırın tepsisini parşömen kağıdıyla hizalayın.
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Fındıkları karıştırma kabına koyun, 4 sn./hız 6 doğrayın ve aktarın.
Yulaf pullarını karıştırma kabında 3 sn./hız 8'de ezin ve un, kabartma tozu ve tuz karışımıyla birlikte kaba aktarın.
Hurma şekerini/tatlılığını tereyağı ve yumurta ile bir karıştırma kabında 30 sn./hız 4 karıştırın.
Un, kabartma tozu, tuz ve yulaf ezmesi karışımını, ezilmiş fındık ve çikolata damlalarını ekleyin, 45 sn./hız 4 karıştırın.
Küçük porsiyonları bir dondurma kaşığı kepçesiyle (veya ellerinizle) çıkarın ve bunları birbirinden yaklaşık 2 cm mesafede hazırlanan fırın tepsilerinin üzerine yerleştirin. Kurabiyeleri parmaklarınızla düz bir şekilde bastırın ve fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Hazır fındık kurabiyeleri bir mutfak rafında soğumaya bırakın ve afiyet olsun.