Fındıklı kurabiyeler

Yazan: Bartuğ
80 görüntüler

Endüstriyel şekersiz, ancak doğal içerikli kurabiyeler: vicdan azabı duymadan yemek.

Tabii ki, burada da atıştırmalık abartılmamalıdır. Bu tarifle şunu söylemek gerekir: Dikkat edin, bağımlılık riski! Ama şaka bir yana: Tadı harikadır ve sizi doyururlar – tatlılar için canınız çekiyorsa, arada atıştırmak için onları idealdir.

Pişirirken iyi eğlenceler dileriz.

Fındıklı kurabiyeler

Porsiyon: 30 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 3.196 kalori 195gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 50gr fındık, tüm
  • 100gr çikolata damlaları, şekersiz (örn. Ksilitol ile)
  • 80gr yulaf gevreği, ekstra yumuşak
  • 1 yumurta
  • 130gr tereyağı, parçalar halinde
  • 170gr hurma şekeri / tatlılık
  • 130gr un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Hazırlanışı

Fırını önceden 180°C üst/alt ısıya ısıtın. İki fırın tepsisini parşömen kağıdıyla hizalayın.

Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.

Fındıkları karıştırma kabına koyun, 4 sn./hız 6 doğrayın ve aktarın.

Yulaf pullarını karıştırma kabında 3 sn./hız 8'de ezin ve un, kabartma tozu ve tuz karışımıyla birlikte kaba aktarın.

Hurma şekerini/tatlılığını tereyağı ve yumurta ile bir karıştırma kabında 30 sn./hız 4 karıştırın.

Un, kabartma tozu, tuz ve yulaf ezmesi karışımını, ezilmiş fındık ve çikolata damlalarını ekleyin, 45 sn./hız 4 karıştırın.

Küçük porsiyonları bir dondurma kaşığı kepçesiyle (veya ellerinizle) çıkarın ve bunları birbirinden yaklaşık 2 cm mesafede hazırlanan fırın tepsilerinin üzerine yerleştirin. Kurabiyeleri parmaklarınızla düz bir şekilde bastırın ve fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Hazır fındık kurabiyeleri bir mutfak rafında soğumaya bırakın ve afiyet olsun.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.