Sonbahar zamanı kabak zamanıdır. Özellikle kabak ekmeğini her zaman dört gözle bekliyoruz.
Kabak ekmeğimiz için Hokkaido kabağını kullanıyoruz. Ekmeği diğer ekmeklerden farklı olarak sarı renkte ve sulu bir tada sahiptir.
Hokkaido’nun bir başka avantajı da soyulmasına gerek olmamasıdır: Bu bize iş ve zaman kazandırır.
İşte tarif:

Malzemeler
- 100g kavuzlu tahıllar
- 300g kabak, parçalara ayrılmış (örneğin Hokkaido)
- 10g maya
- 150g yoğurt
- 50g su
- 100g çavdar unu 1150
- 200g un
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 tutam biber
- 75g kabak çekirdeği
- 30g susam
Hazırlanışı
Kavuzlu taneleri bir karıştırma kabında 30 sn./hız 10'da öğütün ve aktarın.
Kabak parçalarını karıştırma kabına tartın, 4 sn./hız 6 doğrayın ve spatula ile aşağı doğru itin.
Maya, su ve yoğurdu ekleyin, 3 dk./37°C/hız 2 ısıtın.
Kalan tüm malzemeleri ekleyin, her hamur ayarında 3 dakika yoğurun.
Hamuru bir kaseye aktarın ve 1 saat kabarmaya bırakın.
Dinlenme süresinden sonra hamuru unlu hamur tabanına koyun, bir somun ekmeği katlayın, kapaklı yağlanmış bir kaba koyun ve soğuk fırına koyun.
230°C üst/alt ısıda yaklaşık 70 dakika pişirin. Pişirme süresinden sonra ekmeği kalıptan çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
[social-media]
1 yorum(lar)
[…] ekmeğe sürülmüş olsun (mesela kabak ekmeğimiz), ister kekleri veya lezzetli bisküvileri rafine etmek için veya doyurucu yemekleri tamamlayıcı […]