Susamlı ekmek

Yazan: Bartuğ
126 görüntüleme

Evi mis gibi ekmek kokularının saracağı saatlere hazır olun. Susamlı ekmek tarifi sizi bekliyor.

İçi Yumuşacık, kabuğu Çıtır. Ayrıca değişik tohumları deneyebilirsiniz, zevkinize göre.

Susamlı ekmek

Bartuğ Evi mis gibi ekmek kokularının saracağı saatlere hazır olun. Susamlı ekmek tarifi sizi bekliyor. İçi Yumuşacık, kabuğu Çıtır. Ayrıca değişik tohumları deneyebilirsiniz,… Ekmekler Susamlı ekmek German Tarifi yazdır
Porsiyon: 1 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 3.510 kalori 55g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 500g ayran
  • 70g su
  • 10g yaş maya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 400g un (Tip 1050)
  • 400g kavuzlu buğday unu (Tip 630)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı malz
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği tohumu
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • serpmek için bazı susam tohumları

Hazırlanışı

Ayran, su, maya ve balı bir karıştırma kabında 2 dk./37°C/hız 2 ile ısıtın.

Susam dışında kalan malzemeleri karıştırma kabına koyun, 3 dk./hamur yoğurma ayarında yoğurun.

Ekmek hamurunu bir kapta 1 saat dinlendirin.

Dinlenme süresinden sonra, hamuru hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyi/hamur paspası üzerinde bir ekmeğe katlayın ve yağlanmış bir forma yerleştirin. Hamuru biraz su ile fırçalayın veya püskürtün, üzerine susam serpin ve kapakla soğuk bir fırında 230°C'de yaklaşık 60 dakika pişirin.

Bitmiş susam ekmeğini kalıptan çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Pinterest, Facebook ve Instagram‘da var.
Bu tarifi denediyseniz, lütfen fotoğraflarını şu etiketle etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla