Evi mis gibi ekmek kokularının saracağı saatlere hazır olun. Susamlı ekmek tarifi sizi bekliyor.
İçi Yumuşacık, kabuğu Çıtır. Ayrıca değişik tohumları deneyebilirsiniz, zevkinize göre.

Malzemeler
- 500g ayran
- 70g su
- 10g yaş maya
- 1 yemek kaşığı bal
- 400g un (Tip 1050)
- 400g kavuzlu buğday unu (Tip 630)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı malz
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
- 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği tohumu
- 2 yemek kaşığı keten tohumu, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- serpmek için bazı susam tohumları
Hazırlanışı
Ayran, su, maya ve balı bir karıştırma kabında 2 dk./37°C/hız 2 ile ısıtın.
Susam dışında kalan malzemeleri karıştırma kabına koyun, 3 dk./hamur yoğurma ayarında yoğurun.
Ekmek hamurunu bir kapta 1 saat dinlendirin.
Dinlenme süresinden sonra, hamuru hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyi/hamur paspası üzerinde bir ekmeğe katlayın ve yağlanmış bir forma yerleştirin. Hamuru biraz su ile fırçalayın veya püskürtün, üzerine susam serpin ve kapakla soğuk bir fırında 230°C'de yaklaşık 60 dakika pişirin.
Bitmiş susam ekmeğini kalıptan çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
Pinterest, Facebook ve Instagram‘da var.
Bu tarifi denediyseniz, lütfen fotoğraflarını şu etiketle etiketleyin @bbmixnet