Susamlı ekmek

Yazan: Bartuğ
382 görüntüler

Evi mis gibi ekmek kokularının saracağı saatlere hazır olun. Susamlı ekmek tarifi sizi bekliyor.

İçi Yumuşacık, kabuğu Çıtır. Ayrıca değişik tohumları deneyebilirsiniz, zevkinize göre.

Susamlı ekmek

Porsiyon: 1 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 3.510 kalori 55g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 500g ayran
  • 70g su
  • 10g yaş maya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 400g un (Tip 1050)
  • 400g kavuzlu buğday unu (Tip 630)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı malz
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği tohumu
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • serpmek için bazı susam tohumları

Hazırlanışı

Ayran, su, maya ve balı bir karıştırma kabında 2 dk./37°C/hız 2 ile ısıtın.

Susam dışında kalan malzemeleri karıştırma kabına koyun, 3 dk./hamur yoğurma ayarında yoğurun.

Ekmek hamurunu bir kapta 1 saat dinlendirin.

Dinlenme süresinden sonra, hamuru hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyi/hamur paspası üzerinde bir ekmeğe katlayın ve yağlanmış bir forma yerleştirin. Hamuru biraz su ile fırçalayın veya püskürtün, üzerine susam serpin ve kapakla soğuk bir fırında 230°C'de yaklaşık 60 dakika pişirin.

Bitmiş susam ekmeğini kalıptan çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Pinterest, Facebook ve Instagram‘da var.
Bu tarifi denediyseniz, lütfen fotoğraflarını şu etiketle etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.