Ciabatta Brötchen (1 gece önceden)

Yazan: Bartuğ
194 görüntüler

Pazar sabahları, lezzetli ekmekler bir zorunluluktur. Genellikle hak ettiğiniz hafta sonlarında kendinize daha uzun bir uyku izni verirsiniz. Bu tarif yatakta birkaç dakika daha geçirmek için harika 😃

Hamur bir önceki akşam yoğrulur ve bir gece dinlenir – bu bize sabahları zaman kazandırır: hamur yapmak ve her bir hamur parçasını öğütmek ve katlamak. Buradaki slogan “ayrılık” tır, çok daha hızlı ilerliyor ve süper kolay.

Ciabatta Brötchen (1 gece önceden)

Porsiyon: 8 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 1.442 kalori 25gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 2 oy verildi )

Malzemeler

  • 5gr yaş maya
  • 220gr su
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1½ çay kaşığı tuz
  • 350gr kavuzlu un (tip 630) veya buğday unu (tip 550)
  • 15-20gr zeytinyağı

Hazırlanışı

Mayayı su ve şekerle birlikte karıştırma kabına koyun, 2 dk./37°C/hız 2 ısıtın.

Un ve tuzu ekleyip, 1 dk./hamur ayarında yoğurun.

Zeytinyağını karıştırma kabına koyun ve 2 dk./hamur ayarında daha yoğurun.

Bitmiş hamuru kapaklı bir kaseye koyun ve gece boyunca kabarmaya bırakın (oda sıcaklığında).

Ertesi günde, hamuru bir spatula ile birkaç kez katlayın. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun ve üzerine hafifçe un serpin.

Fırını önceden yaklaşık 200°C üst/alt ısıtma ile ısıtın.

Sekiz eşit porsiyon hamuru bir spatula ile kesin ve fırın tepsisine kaydırın. Hamuru yukarıdan biraz un serpin. Ciabatta Brötchenleri yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.