Tarifin başlığı kulağa cennet gibi geliyor değil mi? Önümüzdeki yaz için mükemmel.
Bu küçük dilimlere doyamıyoruz ve hem sıcak hem de soğuk tadı harika. Hazırlanışı da basittir.
Daha da tatlı seviyorsanız tabii ki ev şekerini de kullanıp gerekirse miktarını artırabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Malzemeler
- 50gr badem ezmesi, kahverengi
- 50gr hurma şekeri (veya diğer şeker ikamesi)
- 1 tutam tuz
- 2 yumurta
- 500gr az yağlı quark (veya süzme yoğurt)
- 1 paket krema tozu, vanilya
- 120gr irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 avuç çilek, küçük küpler halinde kesilmiş
Hamur
Kaplama
Hazırlanışı
Fırını 175°C üst/alt ısıya önceden ısıtın ve 12'lik bir kek kalıbını yağlayın.
Badem ezmesini, hurma şekerini, tuzu ve yumurtayı karıştırma kabına koyun, 1 dak./hız 4 karıştırın.
Kuark, puding tozu, irmiği ve kabartma tozunu ekleyip 45 sn./hız 4 karıştırın ve spatula ile aşağı doğru bastırın. Şimdi 15 sn./hız 4 tekrar karıştırın.
Şimdi bitmiş hamuru kek kalıbına doldurun (örn. sıkma torbası yardımıyla) ve kesilmiş çileklerle kaplayın ve hafifçe bastırın.
Çilek irmik dilimlerini orta rafta önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Dilimlerin çok koyulaşmaması için gerekirse üzerini örtün ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.