Cheesecake (Çizkek)

Yazan: Bartuğ
3 görüntüler

Kremalı cheesecake’e kimse karşı koyamaz değil mi? Söylemeye gerek yok, cheesecake’i gerçekten seviyoruz.

Çocukluğumdan beri her çeşit cheesecake yemeyi severim.

Size nefis görünen ve lezzetli olan basit bir cheesecake tarifimiz var:

Cheesecake (Çizkek)

Porsiyon: 12 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 3956,1 kalori 167,7gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

    Hamur

  • 75gr tereyağı
  • 120gr şeker
  • 1 yk vanilya şekeri, ev yapımı
  • 1 yumurta
  • 200gr kılçıksız un, tip 630
  • 1 çk Kabartma tozu
  • Dolgu

  • 120gr şeker
  • 1 çk vanilya şekeri, ev yapımı
  • 1 paket toz vanilyalı puding
  • 50gr ayçiçeği/kolza yağı
  • 200gr krema
  • 100gr süt
  • 2 yumurta
  • 1 çk limon özü
  • 500gr az yağlı kuark

Hazırlanışı

Hamur

Hamur için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp 30 sn/hız 4.5'te karıştırın. Tabanı boşaltın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika soğutun.

Dolgu

Karıştırma kabına şeker, vanilya şekeri, muhallebi tozu, sıvı yağ, krema, süt, yumurta ve limon ekstraktını alıp 50 sn/hız 3,5'te karıştırın.

Ardından quarkı ekleyin ve 40 sn/hız 4'te karıştırın.

Yağlanmış kek kalıbına kek harcını tabanını ve kenarlarını eşit şekilde kaplayacak şekilde dökün.

Dolguyu hamurun üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 175°C fırında en alt rafta yaklaşık 60-70 dakika pişirin. Ardından bir gece soğumaya bırakın.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.