Glutensiz çikolatalı muffin

Yazan: Bartuğ
280 görüntüler

Glutensiz çikolatalı muffinler süper suludur, uzun süre taze kalır ve muhteşem çikolata gibi tadı vardır.

Bir arkadaşımın doğum günü olduğu ve maalesef glütene tahammül edemediği için glutensiz bir pasta yapmak istedim. Önümüzde bir saatlik bir yolculuk olduğu için, yapabileceğim herhangi bir dolgu aklıma gelmedi.

Pasta fikri çok hızlı bir şekilde ortadan kayboldu ve bir fikir olarak muffinlerim vardı: Taşıması kolay, yolculuğa dayanıklı ve zaten porsiyonlanmış.

Birini denedikten sonra arkadaşından alıntı: “Süper sulu tadı var, teşekkürler!” – Tadını çıkarabilmen için tarif şu:

Glutensiz çikolatalı muffin

Porsiyon: 12 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 2.692 kalori 200g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 150g badem
  • 100g ayçiçeği veya kolza yağı
  • 110g şeker
  • 10g vanilya şekeri, ev yapımı
  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı kakao (şekersiz)

Hazırlanışı

Fırını önceden 180°C üst/alt ısıya ısıtın.

Bademleri bir karıştırma kabında 15 sn./hız 8'de öğütün ve aktarın.

Yumurtaları, yağı, şekeri ve vanilya şekerini karıştırma kabına koyun, köpürene kadar 1 dk. 30 sn./hız 3.5 çırpın.

Öğütülmüş bademleri ve kakao'u ekleyin, 30 sn./hız 4 karıştırın.

Bitmiş hamuru bir kağıt kek kalıplarına yayın ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresinden sonra muffinleri bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Gerekirse muffinleri pudra şekeri veya pudra ile süsleyin.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

[social-media]

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.