Frambuazlı çikolatalı muffin

Yazan: Bartuğ
17 görüntüleme

Anneler Günü yaklaşıyor. Çiçeklere ek olarak, ev yapımı kekler (muffinler) de elbette uygundur.

Frambuazlı çikolatalı muffinler suludur, çikolata parçaları ve frambuaz sayesinde tadı harikadır – iyi bir kombinasyon: meyveli ve çikolatalı.

Aynı zamanda ziyaretler için de mükemmeldir: Hızlı bir şekilde hazırlanırlar ve birkaç dakika içinde yemeye hazırlar.

Frambuazlı çikolatalı muffin

Porsiyon: 12 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 3.946 kalori 206gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 2 oy verildi )

Malzemeler

  • 100gr su, ılık
  • 50gr kakao
  • 2 yumurta
  • 120gr şeker
  • 320gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya şekeri, ev yapımı, yığınlanmış
  • 100gr süt
  • 150gr ayçiçeği veya kolza yağı
  • 1 bar bitter çikolata, doğranmış (veya 100gr bitter çikolata parçaları)
  • 150gr frambuaz, taze (veya dondurulmuş, çözülmüş)

Hazırlanışı

Fırını önceden 180°C üst/alt ısıya ısıtın.

Kakaolu suyu karıştırma kabına koyun, 10 sn./hız 3 karıştırın.

Yumurta ve şekeri ekleyin, 20 sn./hız 4 çırpın.

Hamur oluşturmak için un, kabartma tozu, vanilya şekeri, süt ve yağı bir karıştırma kabında 30 sn./hız 4 karıştırın.

Bir fırın tepsisine parşömen kağıdı ve 12 çörek kutusu koyun. Hamuru muffin kalıplarına dökün ve doğranmış çikolatayı (veya çikolata parçalarını) frambuazları üstte olacak şekilde yayın.

Fırın tepsisini orta rafa yerleştirin ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Ardından bir tel raf üzerinde soğumaya bırakın. Hazır kekler soğudukça kıvam alıyor.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

Bültenimize abone olun

Ücretsiz aylık e-posta bültenimize kaydol.


Liste(ler) seçin:


Gizlilik politikasını kabul ediyorum.

Holler Box