Kabakları seviyoruz ve bu nedenle sizin için daha tatlı bir çeşidimiz var.
Instagram’da bize tatlı kabak ekmeği (Kürbisstuten) için bir tarifimiz olup olmadığı soruldu. Elbette var!
Bu tarifte daha önce kabağı haşlamış ve hizmet odasında saklamıştık. Bu, bizi kabağından soğumak için bekleme süresinden kurtarır ve hemen başlayanabilir. 😀
Kabağı taze hazırlamanız gerekiyorsa, maya maksimum 40°C’lik rahat bir sıcaklığa sahip olduğundan lütfen önceden soğumasını bekleyin.
Ama şimdi süper kabarık ve lezzetli tarifine geliyoruz.

Malzemeler
- 260g kabak (Hokkaido), haşlanmış ve püre haline getirilmiş, soğutulmuş
- 300g süt
- 10g yaş maya
- 50g esmer şeker
- 50g tereyağı
- 550g un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- biraz süt
Hamur
Fırçalama için
Hazırlanışı
Maya, esmer şeker, tereyağı, süt ve kabağı karıştırma kabına koyun ve 3 dk./37°C/hız 2 ısıtın.
Un ve tuzu ekleyip 3 dk./hamur yoğurma ayarı yoğurun.
Hamuru bir kaseye aktarın ve 1 saat 30 dakika dinlendirin.
Dinlenme süresinden sonra hamuru bir ekmek tavasına dökün, düzleştirin ve 30 dakika tekrar örtün. Yürüme süresinin bitiminden kısa bir süre önce fırını 180°C üst/alt ısıya önceden ısıtın.
Çiğ hamurunu biraz sütle fırçalayın ve fırında yaklaşık 40 dakika pişirin ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
[social-media]