Bazen bir önceki günden kalan ve ertesi gün tadı o kadar güzel olmayan patatesler olabilir. İşte size nefis bir ekmek tarifi.
Patates lezzetlidir – tarif süper basittir ve artıkları kullanmak için idealdir.
Patates ekmeği suludur ve uzun süre bu şekilde kalır. Elbette dilimler halinde mükemmel bir şekilde dondurabilir ve parça parça çözebilirsiniz.
Afiyet olsun ve keyfini çıkarın.

Malzemeler
- 15gr maya
- 250gr su
- 250gr patates, bir gün önceden pişirilmiş, soğutulmuş
- 1½ çay kaşığı tuz
- 500gr un
- biraz küçük hindistan cevizi, rendelenmiş
Hazırlanışı
Mayayı ve suyu karıştırma kabına koyun, 2 dak./37°C/hız 2'de ısıtın.
Kalan malzemeleri ekleyin, 2 dak/hamur ayarında ele yapışan bir hamur yoğurun, kapaklı bir kaba aktarın ve yaklaşık 60 dakika mayalanmaya bırakın.
Bekleme süresinin bitiminden kısa bir süre önce fırını 230°C üst/alt ısıya ısıtın.
Hamuru un serpilmiş bir çalışma yüzeyine koyun, birkaç kez katlayın, bir somun şekli verin ve kapaklı bir ekmek tavasına koyun. Ekmeği önceden biraz puanlayın ve alt rafta yaklaşık 55 dakika pişirin. Son 5 dakika kapağını açıp pişirmeye devam edin. Lütfen ekmeğin yanmadığından emin olun ve gerekirse önceden fırından çıkarın. Ekmeği kalıptan çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.