Çikolatalı granola

Yazan: Bartuğ
17 görüntüleme

Güne başlamak için sağlıklı bir kahvaltı şarttır. Çikolata ile kendi granolanızı nasıl yapacağınızı gösteriyoruz.

Granolayı bilmiyorsanız, size söyleyeyim: Çıtır bir müsli’den başka bir şey değildir. Amerika’da burada çok fazla şeker eklenir, ancak biz şekersiz yaparız ve bunun yerine doğal bir alternatif kullanırız: hurma şekeri.

Bu basit tarifle artık mağazadan pahalı çikolatalı granola veya çikolatalı müsli almanıza gerek yok. Bir diğer avantajı da granolayı dilediğiniz gibi hazırlayabilmenizdir. Örneğin ceviz sevmiyorsanız, bunun yerine badem veya fındık kullanın. Burada yaratıcılığınızın sınırı yok.

Deneyin ve afiyetler olsun.

Çikolatalı granola

Porsiyon: 10 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 2203 kalori 141gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 50gr damla çikolata, şekersiz (örn. ksilitol)
  • 100gr ceviz, ikiye bölünmüş ve soyulmuş
  • 50gr badem yağı, kahverengi
  • 20gr pişirme kakaosu
  • 100gr soya proteini gevrekleri (veya amaranth, şişirilmiş)
  • 50gr yulaf gevreği, yumuşak
  • 40gr hurma şekeri/tatlılık
  • 20gr hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı

Fırını 160°C fan ayarında önceden ısıtın.

Şekersiz damla çikolataları karıştırma kabına alın, 3 sn./hız 8'de doğrayın ve aktarın.

Cevizleri karıştırma kabına alın, 4 sn./hız 5'te doğrayın.

Kalan malzemeleri karıştırma kabına ekleyin, 10 sn./sola dönüş/hız 4'te karıştırın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine granolayı yayın ve fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Granola tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ezilmiş çikolata damlalarını ekleyin, karıştırın ve hava geçirmez bir kapta saklayın.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.