Mercimek ezmesi

Yazan: Bartuğ
188 görüntüler

Bu ezmeyi seviyoruz ve sadece şunu söyleyebiliriz: Deneyin! Hem çok pratik hem de gerçekten lezzetli.

Bu mercimeği ilk kez sürdüğümde kocam “Vay be, tadı etsiz Bolognese gibi çok lezzetli” dedi.
5 dakika sonra ezme boşaldı – mükemmel, çünkü ezme zaten buzdolabında sadece birkaç gün sürüyor.

Basit tarife geçelim:

Mercimek ezmesi

Porsiyon: 1 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 682 kalori 12gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 2 oy verildi )

Malzemeler

  • 1 soğan, küçük ila orta boy, ikiye bölünmüş
  • 1 diş sarımsak
  • 10gr zeytinyağı
  • 5-6 kiraz Domates
  • 5-6 güneşte kurutulmuş domates
  • ½ çay kaşığı biber
  • ½ çay kaşığı biber tozu, isteğe bağlı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 150gr su
  • 1-2 çay kaşığı sebze suyu
  • 50gr kırmızı mercimek

Hazırlanışı

Sarımsak ve soğanı karıştırma kabına koyun, 5 sn./hız 5 doğrayın ve spatula ile aşağı doğru bastırın.

Çeri domatesleri ve güneşte kurutulmuş domatesleri karıştırma kabına koyun, 5 sn./hız 5 doğrayın ve spatula ile aşağı doğru itin.

Domates salçası, biber, toz biber ve zeytinyağı ekleyip 5 dk./Varoma®/hız 1 sote edin (karıştırma kabı kapağı olmadan, pişirme sepeti ekini sıçrama koruması olarak).

Kırmızı mercimeği su ve 1-2 çay kaşığı sebze suyuyla birlikte ekleyin, 15 dk./100°C/hız 1 pişirin. Pişirdikten sonra (karıştırma kabı kapağı dahil), kademeli olarak 10 sn./hız 5-9 püre haline getirin ve tatlandırmak için baharatlayın.

Ardından vidalı bir kavanoza doldurun ve buzdolabında saklayın.

Notlar

Ek tuz kullanmadık çünkü sebze suyumuz zaten tuz içeriyor. Yayılma, buzdolabında sadece birkaç gün sürer.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.