Fırında közlenmiş ve beyaz peynirle rafine edilmiş patlıcanlar kulağa çok lezzetli geliyor, değil mi?
Önümüzdeki barbekü sezonunda çeşitli soslar eksik olmamalıdır. Davet edildiyseniz veya misafirleri size gelmeye davet ederseniz mükemmel bir sos.
Patlıcan sosu kremsidir ve her şeyle uyar: ekmek, makarna veya ızgara yiyecekler.
Afiyet olsun.

Malzemeler
- 2 diş sarımsak
- 2 orta boy patlıcan
- 10gr zeytinyağı
- 200gr beyaz peynir
- 2 tutam tuz
- 2 tutam biber
Hazırlanışı
Fırını önceden 200°C üst/alt ısıya ısıtın. Fırın tepsisini parşömen kağıdı ile kaplayın.
Patlıcanları bir çatalla birkaç kez delin ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Pişirme süresinden sonra patlıcanları biraz soğumaya bırakın, kabuğunu alın, parçalara ayırın ve bir kenara koyun.
Sarımsakları karıştırma kabına koyun, 5 sn./hız 5'de doğrayın.
Kalan malzemeleri patlıcanlarla ekleyin, 10 sn./hız 8 püre haline getirin ve bir kaseye aktarın. Patlıcan sosu bir/iki saat buzdolabında bekletip servis yapın.