Hindistan Cevizi Sütlü Körili sos

Yazan: Bartuğ
140 görüntüler

Köriyi seviyoruz ve bu Hindistan Cevizi Sütlü Körili sosu daha da fazla.

Bu daldırma, ızgara veya fondü için idealdir ve hazırlanması çok kolay. Bu Hindistan Cevizi Sütlü Körili sosu bir dürüm için de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hindistan Cevizi Sütlü Körili sos

Porsiyon: 1 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 655 kalori 55gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 1 küçük soğan, parçaya bölünmüş
  • 10gr zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı köri tozu
  • 175gr hindistan cevizi sütü
  • tuz
  • biber
  • ½ çay kaşığı biber, isteğe bağlı

Hazırlanışı

Soğanları karıştırma kabına alın, 5 sn./hız 5 doğrayın ve spatula ile aşağı doğru bastırın.

Yağ ekleyin, 3 dak./120°C/hız 2'de soteleyin.

Kalan malzemeleri karıştırma kabına koyun, 6 dak./100°C/hız 1 pişirin.

Bitmiş sosu aktarın, buzdolabında bekletin ve servis yapın.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.