Herkes pesto sever, değil mi? Pestolu bir tabak makarna bırakacak birini tanımıyorum. Bugün size lezzetli bir tarif getiriyorum.
Pestoya bayılırım – özellikle de kurutulmuş domateslerden yapılan kırmızı pesto. Tadı o kadar lezzetli.
Deli gibi büyüyen balkonumuza bu yıl da roka ve fesleğen diktiğimiz için kırmızı pesto yapma zamanı gelmişti.
Cevizleri yağsız kavururken bu tarif için bir ocak ve tavaya da ihtiyacınız var.
Tadını çıkarın ve eğlenin!

Malzemeler
- 50g ceviz
- 2 diş soyulmuş sarımsak
- 1 demet fesleğen, koparılmış
- 1 avuç roket
- 150g parmesan, parçalar halinde kesilmiş
- 150g zeytinyağı
- 200g kurutulmuş domates, yağda ıslatılmış, süzülmüş
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı
Cevizleri geniş bir tavada ocakta orta ateşte yağsız kavurun. Sonra bir kenara koyun.
Parmesanı karıştırma kabına koyun, 10-15 sn./hız 10 doğrayın ve aktarın.
Sarımsak, fesleğen, roka ve soğutulmuş cevizleri karıştırma kabına koyun, 6 sn./hız 5 doğrayın.
Kurutulmuş domatesleri ekleyin, 6 sn./hız 5 doğrayın ve spatula ile aşağı doğru bastırın. Tekrar 6 sn./hız 5 doğrayın ve spatula ile aşağı doğru bastırın.
Parmesan, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edin ve kremsi hale gelene kadar 10 sn./hız 4 karıştırın.
Bitmiş pestoyu makarna ile servis edin veya buzdolabında zeytinyağlı bardaklarda saklayın.
Pinterest, Facebook ve Instagram‘da var.
Bu tarifi denediyseniz, lütfen fotoğraflarını şu etiketle etiketleyin @bbmixnet