Patlamış mısır? Hayır teşekkürler. Bunun yerine, kemirmek için kavrulmuş, vegan soya fasulyelerini tercih edin.
Marketler, paket başına yaklaşık 30 gr’lık çekirdekler sunar ve oldukça pahalıdır. Ama tadı harika. O yüzden biz kendimiz yaparız. Bunlar çok az çabayla oluşturulabilir ve birkaç hafta boyunca hava geçirmez şekilde saklanabilir.
Bir film gecesi için idealdir, çünkü protein açısından zengindirler ve ilave yağ veya şeker içermezler. Burada da yaratıcılığınızın sınırı yok: İstediğiniz gibi, kendi zevkinize göre mevsim yapın.
Afiyet olsun.

Malzemeler
- Su, ıslatmak için
- 250gr soya fasulyesi, kurutulmuş
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber, tatlı
- 1 yemek kaşığı köri tozu
- 1-2 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı
Soya fasulyelerini bir kaseye koyun, suyla kaplayın ve gece boyunca (en az 12 saat) bekletin.
Ertesi gün soya fasulyesini bir elekten geçirin ve sıvının akmasına izin verin.
Soya fasulyesini ve baharatları karıştırma kabına koyun, 1 dak./sola dönüş/hız 1'de karıştırın.
Parşömen kağıdı ile bir fırın tepsisini hizalayın. Terbiyeli soya fasulyelerini fırın tepsisine tek bir tabaka halinde yayın.
170°C yaklaşık 40-60 dakika pişirin. Soya fasulyelerini ara sıra değiştirip hepsini çıtır çıtır yapın. Kavrulmuş soya fasulyelerini bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın ve vidalı bir kavanozda saklayın.