Kremalı Hindistan Cevizi Sütlü Kabağı Çorbası

Yazan: Bartuğ
158 görüntüleme

Kabaklar dekorasyon olarak harika görünüyor – ama tabağımızda daha da mükemmel olur. 🎃 İşte lezzetli, kremalı bir kabak çorbası.

Sonbaharda dışarıda günler soğuduğunda çorba ısınmak için en iyisidir, değil mi? Çok az çabayla, tüm aile için hiç vakit kaybetmeden lezzetli, sıcak bir kabak çorbası pişirebilirsiniz. Bunu yapmak için tarifi ikiye katlayın – karıştırma kabına sorunsuz bir şekilde sığar.

İşte tarif:

Kremalı Hindistan Cevizi Sütlü Kabağı Çorbası

Porsiyon: 3 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 1.023 kalori 66g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 2 oy verildi )

Malzemeler

  • 400g kabak, parçalar halinde (ör. Hokkaido)
  • 300g havuç, soyulmuş
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan, ikiye bölünmüş
  • 1 adet zencefil, kabuğu soyulmuş ceviz büyüklüğünde
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ litre sebze suyu
  • 250g hindistan cevizi sütü
  • 15g limon suyu
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 1 tutam biber
  • ½ çay kaşığı biber tozu, isteğe bağlı
  • Kabak çekirdeği, kavrulmuş, serpme için, isteğe bağlı

Hazırlanışı

Soğan, sarımsak ve zencefili karıştırma kabına koyun ve 5 sn./hız 5 doğrayın.

Yağı karıştırma kabına ekleyin ve 3 dk./120°C/hız 1 sote edin.

Kabak eti ve havuçları ekleyin ve 10 sn./hız 5 doğrayın.

Sebze suyunu, hindistan-cevizi sütünü, limon suyunu, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyip 20 dk./100°C/hız 2'de pişirin. Pişirdikten sonra, kademeli olarak artırarak 10 sn./hız 5-9 püre haline getirin ve baharatlayın.

Çorbayı çorba tabağına sürün, üzerine kavrulmuş kabak çekirdeği serpin ve servis yapın.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.