Sadece iki malzemeyle lezzetli, aromalı bir şeker oluşturabilirsiniz. İşte kendiniz yapmak için hızlı bir tarif.
Çilek şekeri, tatlıları rafine etmek, hamur işleri, krema, çilekli süt, yoğurt ve çok daha fazlası için mükemmeldir. Fikirlerinizin sınırı yoktur. Yaratıcı olun!
Şeker, dondurularak kurutulmuş çileklerle doğal olarak renklendirilir ve kendi mutfağınızdan küçük bir hediye olarak da uygundur.
Çilek sevmiyorsanız, dondurularak kurutulmuş frambuaz, yaban mersini gibi diğer dondurularak kurutulmuş meyveler de kullanabilirsiniz.

Malzemeler
- 400gr şeker
- 20gr dondurularak kurutulmuş çilek (veya diğer meyveler)
Hazırlanışı
Dondurularak kurutulmuş çilekleri karıştırma kabına alın, 15 sn./hız 10'da doğrayın ve spatula ile aşağı doğru bastırın.
Karıştırma kabına şekeri ekleyin, 20 sn./sola dönüş/hız 3'de karıştırın ve vidalı kavanozlara doldurun.