Kabaklar dekorasyon olarak harika görünüyor – ama tabağımızda daha da mükemmel olur. 🎃 İşte lezzetli, kremalı bir kabak çorbası.
Sonbaharda dışarıda günler soğuduğunda çorba ısınmak için en iyisidir, değil mi? Çok az çabayla, tüm aile için hiç vakit kaybetmeden lezzetli, sıcak bir kabak çorbası pişirebilirsiniz. Bunu yapmak için tarifi ikiye katlayın – karıştırma kabına sorunsuz bir şekilde sığar.
İşte tarif:

Malzemeler
- 400g kabak, parçalar halinde (ör. Hokkaido)
- 300g havuç, soyulmuş
- 1 diş sarımsak
- 1 soğan, ikiye bölünmüş
- 1 adet zencefil, kabuğu soyulmuş ceviz büyüklüğünde
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- ½ litre sebze suyu
- 250g hindistan cevizi sütü
- 15g limon suyu
- ¼ çay kaşığı tuz
- 1 tutam biber
- ½ çay kaşığı biber tozu, isteğe bağlı
- Kabak çekirdeği, kavrulmuş, serpme için, isteğe bağlı
Hazırlanışı
Soğan, sarımsak ve zencefili karıştırma kabına koyun ve 5 sn./hız 5 doğrayın.
Yağı karıştırma kabına ekleyin ve 3 dk./120°C/hız 1 sote edin.
Kabak eti ve havuçları ekleyin ve 10 sn./hız 5 doğrayın.
Sebze suyunu, hindistan-cevizi sütünü, limon suyunu, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyip 20 dk./100°C/hız 2'de pişirin. Pişirdikten sonra, kademeli olarak artırarak 10 sn./hız 5-9 püre haline getirin ve baharatlayın.
Çorbayı çorba tabağına sürün, üzerine kavrulmuş kabak çekirdeği serpin ve servis yapın.
[social-media]