Erik reçeli meyveli ve tatlı olmalıdır – işte evde pişirmek için lezzetli bir tarif geliyor.
İster ekmeğe sürülmüş olsun (mesela kabak ekmeğimiz), ister kekleri veya lezzetli bisküvileri rafine etmek için veya doyurucu yemekleri tamamlayıcı olarak: Bu erik reçeli bunun için idealdir.
Thermomix®’de hazırlanması hızlıdır ve az şeker kullanır.
Bu tarifte atlanabilecek amaretto kullanıyoruz. Alkol pişirme süresi içinde kaynayarak tadı verir. Bu nedenle çocukların tüketmesi de uygundur.
İşte size tarifi gösteriyoruz:

Malzemeler
- 140g şeker
- 1 adet karanfil
- 1 kakule kabuğu
- 1 tutam hindistan cevizi
- ¾ çay kaşığı tarçın
- 900g erik, çekirdeksiz
- 20g amaretto
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Karıştırma kabında toz şeker, karanfil ve kakule kapsülü, 15 sn./hız 10 ve aktarın.
Çekirdeksiz erikleri bir karıştırma kabında 6 sn./hız 6'da doğrayın.
Kalan malzemeleri (toz şeker-karanfil-kakule karışımı dahil) karıştırma kabına ekleyin, 5 sn./hız 3 birlikte karıştırın. Şimdi 25 dk./Varoma®/hız 1 pişirin (karıştırma kabı kapağı olmadan, pişirme sepeti sıçrama koruması olarak).
Erik püresini sterilize açılıp kapanabilen kavanozlara dökün, soğumaya bırakın ve gerekirse kullanın.
Notlar
Daha tatlı seviyorsanız, daha fazla şeker ekleyebilir veya başka baharatlar kullanabilirsiniz (örn. Tonka fasulyesi)
[social-media]