Erik reçeli

Yazan: Bartuğ
32 görüntüleme

Erik reçeli meyveli ve tatlı olmalıdır – işte evde pişirmek için lezzetli bir tarif geliyor.

İster ekmeğe sürülmüş olsun (mesela kabak ekmeğimiz), ister kekleri veya lezzetli bisküvileri rafine etmek için veya doyurucu yemekleri tamamlayıcı olarak: Bu erik reçeli bunun için idealdir.

Thermomix®’de hazırlanması hızlıdır ve az şeker kullanır.
Bu tarifte atlanabilecek amaretto kullanıyoruz. Alkol pişirme süresi içinde kaynayarak tadı verir. Bu nedenle çocukların tüketmesi de uygundur.

İşte size tarifi gösteriyoruz:

Erik reçeli

Bartuğ Erik reçeli meyveli ve tatlı olmalıdır – işte evde pişirmek için lezzetli bir tarif geliyor. İster ekmeğe sürülmüş olsun (mesela kabak ekmeğimiz),… Meze ve Reçel erik, reçel Turkish Tarifi yazdır
Porsiyon: 3x 230ml kavanoz Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 1.259 kalori 12g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 3 oy verildi )

Malzemeler

  • 140g şeker
  • 1 adet karanfil
  • 1 kakule kabuğu
  • 1 tutam hindistan cevizi
  • ¾ çay kaşığı tarçın
  • 900g erik, çekirdeksiz
  • 20g amaretto
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Karıştırma kabında toz şeker, karanfil ve kakule kapsülü, 15 sn./hız 10 ve aktarın.

Çekirdeksiz erikleri bir karıştırma kabında 6 sn./hız 6'da doğrayın.

Kalan malzemeleri (toz şeker-karanfil-kakule karışımı dahil) karıştırma kabına ekleyin, 5 sn./hız 3 birlikte karıştırın. Şimdi 25 dk./Varoma®/hız 1 pişirin (karıştırma kabı kapağı olmadan, pişirme sepeti sıçrama koruması olarak).

Erik püresini sterilize açılıp kapanabilen kavanozlara dökün, soğumaya bırakın ve gerekirse kullanın.

Notlar

Daha tatlı seviyorsanız, daha fazla şeker ekleyebilir veya başka baharatlar kullanabilirsiniz (örn. Tonka fasulyesi)

PinterestFacebook ve Instagram‘da var.
Bu tarifi denediyseniz, lütfen fotoğraflarını şu etiketle etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla