Yufka ile herkes börek yapabilir ancak bu tarif tabii hamarat ve becerikli insanlar için. Çok lezzetli ve kolay.
Hamur yapmak sandığınız kadar zor değildir ve hızlıdır – bu yüzden içinde ne olduğunu bilirsiniz ve ev yapımı her zaman en iyisidir. Thermomix® ile çok kolay.
Aramızda kalsın: Ispanak ve beyaz peynir yerine elbette bu tarifteki patates ve pırasa dolgusunu da kullanabilirsiniz: Tadı en az onun kadar lezzetli, hatta daha iyi.
Şimdi tarife geldik – umarız denemekten zevk alırsınız!

Malzemeler
- 750g un
- 400g su
- 1½ çay kaşığı tuz (veya baharatlı tuz)
- 500g ıspanak
- 240-250g beyaz peynir, yarıya bölünmüş
- 80g tereyağı, parçalara ayrılmış
- 140g ayçiçek yağı
- Susam, isteğe bağlı
- Çörek otu, isteğe bağlı
Hamur
Dolgu
Ayrıca
Hazırlanışı
Hamur
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun, hamur ayarında 3 dk. yoğurun ve aktarın.
Dolgu
Dolgu için ıspanağın yarısını ve beyaz peynirin yarısını karıştırma kabına koyun, spatula ile 10 sn./hız 5 küçültün. Bunu ıspanak ve beyaz peynirin diğer yarısı ile tekrarlayın ve aktarın. Karıştırma kabını durulayın.
Börek
Tereyağı ve yağı karıştırma kabına koyun, 5 dk./50°C/hız 2 eritin ve küçük bir kaseye dökün.
Fırını önceden 220°C üst/alt ısıya ısıtın.
Hamuru bir çalışma yüzeyine yerleştirin, 17 eşit parçaya bölün ve yuvarlak hamur parçaları haline getirin. Şimdi bir hamur parçası alın, tereyağı-yağ karışımını gezdirin (lütfen burada cimri olmayın), düz bir şekilde bastırın ve dikdörtgen bir şekilde çekin.
Şimdi dolguyu böreğin üzerine koyun ve uzun kenarından kıvırın. Sonra bir salyangozun içine sarın ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Bunu diğer hamur parçaları ile tekrarlayın.
Biraz tereyağı-yağ karışımı ile çiğ Börek salyangozlarını fırçalayın ve dilerseniz susam ve çörek otu serpin.
Şimdi fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin ve yoğurt ve sarımsak sosu ile servis yapın.
[social-media]
2 yorumlar
Harika, tarif için teşekkürler
Afiyet olsun :))