Çiğ köfte tarifini biz hep uzun yoğrulan, herkesin kolaylıkla yapamayacağı bir tarif olarak biliyoruz ama Thermomix®’in yardımıyla süper hızlı tarif.
Karşınızda, en kolay ve lezzetlisinden: Etsiz çiğ köfte tarifi!
O zaman hadi sıvayın kolları, doğru mutfağa. Afiyet olsun.

Malzemeler
- 300gr ince bulgur (Köftelik bulgur)
- 450-500gr su
- 1 kırmızı soğan, yarıya
- 2 diş sarımsak
- 100gr zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber posası, sıcak veya hafif
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı biber
- 1½ çay kaşığı bitkisel tuz
- 1 yemek kaşığı sebze suyu tozu, isteğe bağlı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limon
- Servis için 1 marul, yıkanmış ve kurutulmuş
Ayrıca
Hazırlanışı
Bulguru bir kaseye alın, su ısıtıcısından aldığınız kaynar su ile üzerini örtüp 10 dakika bekletin.
Karıştırma kabına soğan ve sarımsak karanfilleri koyun, 5 sn./hız 5'de doğrayın ve spatula ile aşağı doğru bastırın. Bu işlemi tekrarlayın ve aktarın.
Zeytinyağı, salça, pul biber, isot ve pul biberi karıştırma kabına koyun, 2 dak./60°C/hız 2'de ısıtın.
Sarımsak ve soğan karışımını kalan malzemelerle birlikte karıştırma kabına ekleyin, 30 sn./hız 3'te karıştırın.
Islatılmış bulguru karıştırma kabına alın ve spatula ile 45 sn./hız 8'de karıştırın.
Karıştırma kabının içindekileri bir kaseye dökün ve gerekirse elinizle kısaca yoğurun. Karışım çok kuru ise, bir yudum su ekleyin.
Şimdi ellerinizi ıslatın, karışımdan küçük köfteler yoğurun ve üzerine marul yaprakları ve dörde bölünmüş limonlarla birlikte Ciğ Köfte'yi servis edin.