Kalıptan çıkarma maddesi

Yazan: Bartuğ
219 görüntüleme

Facebook’tan çeşitli internet sitelerinde okuduğumda dikkatimi çeken bir konu oldu. Yapmış olduğunuz bir çok pasta ve ekmekleri kalıplarından çıkartamadıklarını yazıyorlardı.

Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak sizlere bir kaç öneride bulunmak istiyorum. Bir çok satın aldığımız kalıptan çıkarma yağlarında palmiye yağı kullanılıyor. Sağlığımı düşünerek başka şeyler denemeye karar verdim ve sizlerle paylaşiyorum.

Kalıptan çıkarma maddesi

Bartuğ Facebook’tan çeşitli internet sitelerinde okuduğumda dikkatimi çeken bir konu oldu. Yapmış olduğunuz bir çok pasta ve ekmekleri kalıplarından çıkartamadıklarını yazıyorlardı. Ben kendi… Temel Bilgiler Kalıptan çıkarma maddesi Turkish Tarifi yazdır
Porsiyon: 1 Hazırlama süresi:
Besin değerleri (tüm): 0 kalori 0 g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 140g hindistan cevizi yağı
  • 170g ayçiçek yağı
  • 140g un

Hazırlanışı

Karıştırma kabına tüm malzemeleri koyun ve 2 dk./hız 6 ile karıştırın.

Sonra temiz bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın.

Notlar

Buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Buzdolabında kıvam sertleşır. Bir çay kaşığı ile kavanozdan çıkarıp pişirme kalıbına 1-2 çay kaşığı alın (kalıbın boyutuna bağlı olarak) ve kalıba koyun. Bu sürede hamuru (veya yapmak istediğinizi) hazırlayın. Hamur hazır olduktan sonra, fırın maddesi oda sıcaklığına ulaşmıştır ve bir fırça ile sürebilirsiniz.

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla