Gevşek ve sulu – onları en çok böyle seviyoruz: Vişneli Streuseltaler.
Geçen pazar kahvaltıya davet edildiğimizde bize yaklaşık 2kg çekirdeksiz vişne verildi.
Bu tarifte size sulu vişneler ve bir gün sonra biraz badem ezmesi gibi tada sahip çok sayıda badem serpme ile tepesinde kabarık bir mayalı hamur gösteriyoruz.
Afiyet olsun.

Malzemeler
- 15g maya
- 140g süt
- 60g şeker
- 300g un
- 1 tutam tuz
- 50g tereyağı, yumuşak, parçalara ayrılmış
- 1 yumurta
- 100g badem
- 100g un
- 130g şeker
- 100g tereyağı, soğuk, parçalar halinde
- 1 tutam tuz
- 500g vişne, çekirdeksiz
Hamur
Süsleme
Hazırlanışı
Hamur
Karıştırma kabında süt, şeker ve mayayı 2 dk./37°C/hız 2 ısıtın.
Kalan malzemeleri ekleyin, 2 dk./hamur ayarı yoğurun ve bir kaseye aktarın. Karıştırma kabını durulayın.
Örtün ve hamur 2-3 saat dinlendirin. Tarif ile devam edin.
Süsleme
Bademleri karıştırma kabına koyun, 10 sn./hız 7 doğrayın ve spatula ile aşağı doğru itin.
Un, şeker, tuz ve tereyağı ekleyip 10 sn./hız 6 karıştırın, aktarın ve buzdolabına koyun.
Fırını önceden 180°C üst/alt ısıya ısıtın.
Maya hamurunu bir rulo haline getirin, aynı boyutta 9 top oluşturun. Her topu yaklaşık 11-12 cm çapında açın ve fırın tepsisine yerleştirin. Vişneleri üstüne yayın, ufalanıp süslemimizi üzerine yayın. Tekrar 30 dakika dinlendirin.
Yaklaşık 15-18 dakika fırında pişirin ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
Gerekirse pudra şekeri, biraz limon suyu ve su ile süsleyin.
Pinterest, Facebook ve Instagram‘da var.
Bu tarifi denediyseniz, lütfen fotoğraflarını şu etiketle etiketleyin @bbmixnet