Vişneli Streuseltaler

Yazan: Bartuğ
250 görüntüler

Gevşek ve sulu – onları en çok böyle seviyoruz: Vişneli Streuseltaler.

Geçen pazar kahvaltıya davet edildiğimizde bize yaklaşık 2kg çekirdeksiz vişne verildi.

Bu tarifte size sulu vişneler ve bir gün sonra biraz badem ezmesi gibi tada sahip çok sayıda badem serpme ile tepesinde kabarık bir mayalı hamur gösteriyoruz.

Afiyet olsun.

Vişneli Streuseltaler

Porsiyon: 9 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 4.454 kalori 189g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

    Hamur

  • 15g maya
  • 140g süt
  • 60g şeker
  • 300g un
  • 1 tutam tuz
  • 50g tereyağı, yumuşak, parçalara ayrılmış
  • 1 yumurta
  • Süsleme

  • 100g badem
  • 100g un
  • 130g şeker
  • 100g tereyağı, soğuk, parçalar halinde
  • 1 tutam tuz
  • 500g vişne, çekirdeksiz

Hazırlanışı

Hamur

Karıştırma kabında süt, şeker ve mayayı 2 dk./37°C/hız 2 ısıtın.

Kalan malzemeleri ekleyin, 2 dk./hamur ayarı yoğurun ve bir kaseye aktarın. Karıştırma kabını durulayın.

Örtün ve hamur 2-3 saat dinlendirin. Tarif ile devam edin.

Süsleme

Bademleri karıştırma kabına koyun, 10 sn./hız 7 doğrayın ve spatula ile aşağı doğru itin.

Un, şeker, tuz ve tereyağı ekleyip 10 sn./hız 6 karıştırın, aktarın ve buzdolabına koyun.

Fırını önceden 180°C üst/alt ısıya ısıtın.

Maya hamurunu bir rulo haline getirin, aynı boyutta 9 top oluşturun. Her topu yaklaşık 11-12 cm çapında açın ve fırın tepsisine yerleştirin. Vişneleri üstüne yayın, ufalanıp süslemimizi üzerine yayın. Tekrar 30 dakika dinlendirin.

Yaklaşık 15-18 dakika fırında pişirin ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. 

Gerekirse pudra şekeri, biraz limon suyu ve su ile süsleyin.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

PinterestFacebook ve Instagram‘da var.
Bu tarifi denediyseniz, lütfen fotoğraflarını şu etiketle etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.