Tarçınlı Rulo

Yazan: Bartuğ
154 görüntüleme

Esmer şeker, tarçın ve tereyağı üçlüsü size tanıdık geliyor mu? Tabii ki tarçınlı rulodan bahsediyoruz. Evi saran kokudan bahsetmek istemiyorum bile.

Maya hamuru pofidik ve yumuşak bir yapıya sahip, tereyağı-tarçın-şeker karışımı ile inanılmaz bir lezzet yakalayacaksınız. Kahvenizi şimdiden hazırlayın.

Gelelim tarife.

Tarçınlı Rulo

Bartuğ Esmer şeker, tarçın ve tereyağı üçlüsü size tanıdık geliyor mu? Tabii ki tarçınlı rulodan bahsediyoruz. Evi saran kokudan bahsetmek istemiyorum bile. Maya… Kekler Tarçın, Yayık Altı Suyu Turkish Tarifi yazdır
Porsiyon: 15 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 3.420 kalori 105 g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

    Hamur

  • 10g yaş maya
  • 30g su
  • 180g yayık altı suyu (tuzsuz ayran da ekleyebilirsiniz)
  • 60g ayçiçek veya kolza yağı
  • 540g un
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • İç Malzeme

  • 60g tereyağı, parçalar halinde
  • 140g esmer şeker
  • ¾ çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Hamur

Maya, su, yayık altı suyu 2 dk./37°C/hız 2 için karıştırma kabında ılık sıcaklığa getirip 10 dakika bekletin.

Karıştırma kabına yağ, un, kabartma tozu ve tuz ekleyin, hamur için 3 dk./hamur yoğurma ayarında işleyin.

Hamuru bir kaseye aktarın ve yaklaşık 1½ saat bekletin. Bu süre zarfında iç malzemesini hazırlayın.

İç Malzeme

Tereyağını karıştırma kabına parçalar halinde koyun, 3 dk./60°C/hız 1 de eritin.

Esmer şeker ve tarçın ekleyin, 5 sn./hız 4  de karıştırın ve ayrı bir kaba aktarın.

Rulo tarçın

Fırını 200°C üst/alt ısı ayarında önceden ısıtın.

Dinlenme süresinden sonra, hamuru dikdörtgen şeklinde açın ve iç malzemesini üstüne yayın. Aşağıdan yukarıya doğru yuvarlayın, yaklaşık 2 cm kalınlığında parçalar kesin ve bir pişirme kabına yerleştirin. 30 dakika dinlendirin.

Tarçın rulolarını yaklaşık 20-25 dakika altın kahverengi olana kadar önceden ısıtılmış bir fırında pişirin.

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla