Esmer şeker, tarçın ve tereyağı üçlüsü size tanıdık geliyor mu? Tabii ki tarçınlı rulodan bahsediyoruz. Evi saran kokudan bahsetmek istemiyorum bile.
Maya hamuru pofidik ve yumuşak bir yapıya sahip, tereyağı-tarçın-şeker karışımı ile inanılmaz bir lezzet yakalayacaksınız. Kahvenizi şimdiden hazırlayın.
Gelelim tarife.

Malzemeler
- 10g yaş maya
- 30g su
- 180g yayık altı suyu (tuzsuz ayran da ekleyebilirsiniz)
- 60g ayçiçek veya kolza yağı
- 540g un
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- 60g tereyağı, parçalar halinde
- 140g esmer şeker
- ¾ çay kaşığı tarçın
Hamur
İç Malzeme
Hazırlanışı
Hamur
Maya, su, yayık altı suyu 2 dk./37°C/hız 2 için karıştırma kabında ılık sıcaklığa getirip 10 dakika bekletin.
Karıştırma kabına yağ, un, kabartma tozu ve tuz ekleyin, hamur için 3 dk./hamur yoğurma ayarında işleyin.
Hamuru bir kaseye aktarın ve yaklaşık 1½ saat bekletin. Bu süre zarfında iç malzemesini hazırlayın.
İç Malzeme
Tereyağını karıştırma kabına parçalar halinde koyun, 3 dk./60°C/hız 1 de eritin.
Esmer şeker ve tarçın ekleyin, 5 sn./hız 4 de karıştırın ve ayrı bir kaba aktarın.
Rulo tarçın
Fırını 200°C üst/alt ısı ayarında önceden ısıtın.
Dinlenme süresinden sonra, hamuru dikdörtgen şeklinde açın ve iç malzemesini üstüne yayın. Aşağıdan yukarıya doğru yuvarlayın, yaklaşık 2 cm kalınlığında parçalar kesin ve bir pişirme kabına yerleştirin. 30 dakika dinlendirin.
Tarçın rulolarını yaklaşık 20-25 dakika altın kahverengi olana kadar önceden ısıtılmış bir fırında pişirin.