Madlen Kek (Madeleines), kabuk şeklinde küçük keklerdir ve Fransa’dan gelir. Sonbahar yaklaştı 🍂 ve madlenleri yaprak motifli bir kalıpta pişiriyoruz.
Hazırlamaları kolaydır (örneğin çocuklarınızla birlikte) ve ayrıca birkaç gün boyunca mükemmel bir şekilde saklanabilir – gelecek misafire, atıştırmalık veya hediye olarak idealdir.
Şimdi tarife geliyoruz:

Malzemeler
- 90g tereyağı
- 180g şeker
- 10g vanilya şekeri, ev yapımı
- 3 yumurta
- 75g süt
- 240g un
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- 2-3 damla tereyağı-vanilya veya limon aroması, isteğe bağlı
Hazırlanışı
Fırını önceden 200°C üst/alt ısıya ısıtın.
Yağı karıştırma kabında 3 dk./50°C/hız 1 eritin.
Karıştırma kabına şeker, vanilya şekeri, yumurta, tereyağı-vanilya veya limon aromasını (isteğe bağlı) ve sütü ekleyin, köpürene kadar 1 dk. 30 sn./hız 3'te çırpın.
Un ve kabartma tozu ekleyin, 15 sn./hız 4 karıştırın.
Bitmiş hamuru madlene kalıplarına doldurun ve birkaç dakika dinlendirin.
Şimdi madlenleri fırının en alt rafında yaklaşık 15 dakika fırında pişirin. Pişirdikten sonra hemen kalıptan çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
[social-media]