Madlen Kek (Madeleines)

Yazan: Bartuğ
64 görüntüleme

Madlen Kek (Madeleines), kabuk şeklinde küçük keklerdir ve Fransa’dan gelir. Sonbahar yaklaştı 🍂 ve madlenleri yaprak motifli bir kalıpta pişiriyoruz.

Hazırlamaları kolaydır (örneğin çocuklarınızla birlikte) ve ayrıca birkaç gün boyunca mükemmel bir şekilde saklanabilir – gelecek misafire, atıştırmalık veya hediye olarak idealdir.

Şimdi tarife geliyoruz:

Madlen Kek (Madeleines)

Bartuğ Madlen Kek (Madeleines), kabuk şeklinde küçük keklerdir ve Fransa’dan gelir. Sonbahar yaklaştı 🍂 ve madlenleri yaprak motifli bir kalıpta pişiriyoruz. Hazırlamaları kolaydır… Kekler madlen kek, madeleines, fransa French Tarifi yazdır
Porsiyon: 25 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 2.564 kalori 96g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 90g tereyağı
  • 180g şeker
  • 10g vanilya şekeri, ev yapımı
  • 3 yumurta
  • 75g süt
  • 240g un
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • 2-3 damla tereyağı-vanilya veya limon aroması, isteğe bağlı

Hazırlanışı

Fırını önceden 200°C üst/alt ısıya ısıtın.

Yağı karıştırma kabında 3 dk./50°C/hız 1 eritin.

Karıştırma kabına şeker, vanilya şekeri, yumurta, tereyağı-vanilya veya limon aromasını (isteğe bağlı) ve sütü ekleyin, köpürene kadar 1 dk. 30 sn./hız 3'te çırpın.

Un ve kabartma tozu ekleyin, 15 sn./hız 4 karıştırın.

Bitmiş hamuru madlene kalıplarına doldurun ve birkaç dakika dinlendirin.

Şimdi madlenleri fırının en alt rafında yaklaşık 15 dakika fırında pişirin. Pişirdikten sonra hemen kalıptan çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

PinterestFacebook ve Instagram‘da var.
Bu tarifi denediyseniz, lütfen fotoğraflarını şu etiketle etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla