Mürver çiçeği şurubu

Yazan: Bartuğ
20 görüntüleme

Bir yaz klasiği: Mürver çiçeği şurubu. Çiçeklenme dönemi bitmeden önce, stok için mürver çiçeğinden ev yapımı şurubu çabucak hazırlayın.

Ormanda yürürken mürver çiçeklerinin taze, narin kokusu bizi adeta mürver çiçekleri toplamaya zorladı. Tarif çok basittir ve çok az çaba gerektirir.

Maden suyu ve limonlu mürver çiçeği şurubu veya köpüklü şarapta (örneğin taze nane ile) yaz aylarında çok ferahlatıcıdır. Yazın tadını çıkarın.

Mürver çiçeği şurubu

Porsiyon: 5-6 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 4251 kalori 7gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 20-25 mürver çiçeği
  • 1500gr su
  • 1000gr şeker
  • 1-2 dilim organik limon
  • 25gr sitrik asit (limon tuzu), gıda güvencesine uygun

Hazırlanışı

Thermomix®'in üzerine bir kap yerleştirin, suyu tartın ve bir kenara koyun.

Küçük böcekleri çıkarmak için çiçek şemsiyelerini hafifçe sallayın. Su dolu kabın içine bir süzgeç yayın ve çiçekleri içine yerleştirin. Organik limon dilimlerini ekleyip kapağını kapatın ve 24 saat serin bir yerde bekletin.

Ertesi gün süzgeç yardımıyla çiçekleri ve limon yapraklarını sıkın. Kasenin içindekileri ince bir elek ile bir kez daha süzün ve karıştırma kabına koyun.

Şeker ve sitrik asiti ekleyin, 25 dak./100°C/hız 2'de pişirin.

Mürver çiçeği şurubunu sterilize edilmiş şişelere doldurun, hemen kapatın ve köpüklü şarap veya maden suyu ile servis yapın.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.