Ramazan pidesi

Yazan: Bartuğ
455 görüntüler

Ramazanın vazgeçilmezı olan nedir diye sorsam duyar gibi oluyorum sizlerden tabiki Ramazan pidesi.
Sizlerinde bildiği gibi kendi elimizle yaptığımız her zaman hem lezzetli hemde içinde katki maddesi bulunmamasıdır.

Pidemizi hazırlamak için az tuzlu mayalı bir hamura ihtiyacımız var.

Pidelerde en çok dikkat çeken parmaklarla verilen şekillerdir. Pidelerin üstüne serpilen susam ve çörek otu ayrı bir lezzet verir.

Ben Pideye zeytin kurutulmuş domatesle katarak ayrı bir lezzet veriyorum.

Ramazan pidesi

Porsiyon: 1 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 3.369 kalori 41 g yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

  • 290g süt
  • 270g su
  • 10g yaş maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 850g un ve biraz daha
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği ve biraz daha
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı susam

Hazırlanışı

Önce sütü, suyu, mayayı karıştırma kabında şekeri tartarak 3 dk./37°C/hız 2 ısıtın.

85g un alın ve karıştırma kabında 1 dk./hız 2'de karıştırın. Hamuru 15 dakika dinlendirin.

Bekleme süresinden sonra, susam ve çörek otu hariç kalan malzemeleri ekleyin ve 3 dakika/hamur yoğurma ayarı.

Hamuru karıştırma kabından çıkarın ve bir kapta 1,5 saat bekletin.

Unu bir fırın tepsisine hafifçe serpin ve hamuru nemli ellerle yayın. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Bu süre zarfında fırını 190°C üst/alt ısıtın.

Küçük bir kaseye biraz yağ doldurun, üç parmağınızı daldırın ve tanıdık elmas desenine bastırın. Sonra susam ve çörek otu serpin.

Ramazan pideyi 190°C üst/alt ısıda yaklaşık 40 dakika altın kahverengi pişirilir.

 

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.