Pizza Hamuru (1 gece önceden)

Yazan: Bartuğ
213 görüntüler

Pizzacılarımız için yeni bir tarifimiz var.

Gevşek hamur, gevrek ve aromatik. Bu hamurlu pizza bunu mümkün ediyor. Tadı lezzetlidir ve oldukça çabuk hazırlanır.

Aceli olanlar için: Pizza yapmak isterseniz maya miktarını 10-20 gr’a çıkarabilir ve dinleme süresini buna göre yaklaşık 1-2 saate kısaltabilirsiniz.

Afiyet olsun! 🍕

Pizza Hamuru (1 gece önceden)

Porsiyon: 1-2 Hazırlama süresi: Pişirme süresi:
Besin değerleri (tüm): 1.582 kalori 6gr yağ
Değerlendirme: 5.0/5
( 1 oy verildi )

Malzemeler

    Hamur

  • 250gr su
  • 5gr yaş maya
  • 450gr kavuzlu un (tip 630) veya buğday unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Ayrıca

  • Serpmek için biraz durum buğdayı irmiği

Hazırlanışı

Karıştırma kabına su ve mayayı dökün, 1 dk./hız 2 çözündürün.

Un ve tuzu ilave edin, 4 dk./hamur ayarında yoğurun.

Bitmiş hamuru kapaklı bir kaseye koyun ve buzdolabında 6 veya 12 saat (tercihen bir gece) kabarmaya bırakın.

Dinlenme süresinden sonra, bir pizza taşını (veya pişirme kağıdı kaplı bir fırın tepsisini) yağlayın ve biraz durum buğdayı irmiği serpin. Hamuru açın (veya bölünmüşse hamur), üzerini pizza sosu ve peynirle kaplayın ve önceden ısıtılmış fırında 230°C üst/alt ısıda yaklaşık 25 dakika pişirin.

Notlar

Gerekirse, miktarın iki katı da TM5® veya TM6®'da üretilebilir.

Bu tarifi denedin mi?
Bize Instagram'da göster ve bizi etiketleyin @bbmixnet

Bunu da beğenebilirsin

Yorumla

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.